یکشنبه, 16 ارديبهشت 1403

دکتر حبیب الله کارشناس سیاسی تاجیکستان: وضعیت حقوق بشر در این کشور بسیار نگران کننده است.

به گزارش روابط عمومی طلوع مهر دکتر حبیب الله کارشناس سیاسی از تاجیکستان در اولین نشست تخصصی بررسی حکومت آل سعود در حقوق بشر در منطقه، که در تالار اندیشه دانشگاه قم  برگزار شد، از طریق ویدیو کنفرانس در بخش پایانی این نشست ضمن تشکر از انجمن عدالت ملل و قم و طلوع مهر بیان کرد: حکومت های منطقه آسیای میانه عموما با دین و دینداری راهبرد فشار را پیش رو گرفته اند.

وی افزود: تاجیکستان در دهه های اخیر شاهد تنش های زیادی بوده است که با میانجی گری دولت ها از جمله جمهوری اسلامی ایران به ثبات سیاسی و فرهنگی رسیده است.

دکتر حبیب الله با بیان اینکه از سال 2008 میلادی کشور تاجیکستان تدریجا شاهد مسائلی در زمینه سیاست و فرهنگ بوده تصریح کرد: برخی قوانین همچون ممنوعیت حضور نوجوانان و جوانان در مساجد، ممنوعیت حجاب در دانشگاه ها و ادارات و حتی در بازار ها و اماکن عمومی، محدودیت سنی برای انجام حج و اعزام زائران به خانه خدا، بستن مساجد و مدارس دینی به علت راهبرد فشار در منطقه تصویب شدند.

وی ادامه داد: این مسائل سبب شد تا بسیاری از جوانان کشور را ترک کنند و به کشور های اروپایی مهاجرت کنند؛ از جمله جوانانی که از کشور خارج شد و مهاجرت کرد شهید ضیا الدین قاضی بود که در سال 2017 به طور مشکوک در روسیه بازداشت می شود.

کارشناس سیاسی تاجیکستان خاطر نشان کرد: شهید ضیاالدین قاضی از موسسین حزب نهضت اسلامی تاجیکستان بود و برای این کشور و نهضت اسلامی زحمات زیادی کشید؛ وی خدمات زیادی به کشورش کرد و به خاطر خدمات شایسته اش نشان دولتی "شرف" را دریافت نمود و در سال 2017 به طور مشکوکی در شهر سن پترزبوگ روسیه دستگیر و به تاجیکستان منتقل و به 25 سال حبس محکوم شد.

دکتر حبیب الله با اشاره به نحوه شهادت شهید قاضی تصریح کرد: پس از انتقال شهید قاضی از روسیه به تاجیکستان در جریان آشوب در زندان وحدت به طرز فجیعی به شهادت رسید و بدون اقامه نماز تحت تدابیر شدید امنیتی به خاک سپرده شد.

وی با بیان اینکه در تاجیکستان اعدام نقض شده و به جای آن حکم حبس ابد صادر می شود افزود: ولت تاجیکستان در ماجرای شهادت سید ضیاالدین قاضی در زندان شهرک وحدت، سکوت کرد

وی تاکید کرد: وضعیت حقوق بشر در این کشور بسیار نگران کننده است.

دکتر حبیب الله با اشاره به وضع حضوق بشر در تاجیکستان عنوان کرد: وضع زندان های تاجیکستان فجیع و زندانیان صهیونیست و جانی با زندانیان مدنی هم سلول هستند و همین موضوع نیز دلیل شهادت سید ضیاالدین قاضی شد.