یکشنبه, 10 تیر 1403

برای اولین بار در استان قم، رشته کارشناسی ارشد زبان شناسی محض در دانشگاه طلوع مهر فعال شد

دانشگاه طلوع مهر این تصمیم را با هدف ارتقاء سطح علمی و پژوهشی خود و همچنین پاسخگویی به نیازهای جامعه، توسعه و گسترش حوزه‌های آموزشی دانشگاه و با توجه به اهمیت روزافزون رشته زبان‌شناسی در علوم انسانی و اجتماعی اتخاذ کرده است.
پس از دانشگاه الزهرا (تهران) و دانشگاه بوعلی سینا (همدان)، دانشگاه طلوع مهر این رشته را به لیست رشته های تحصیلی خود اضافه نموده است.

دکتر شاه احمدی، مدیر گروه زبان دانشگاه طلوع مهر، در گفتگو با خبرنگار ما این موضوع را اعلام و اظهار داشت: "اضافه شدن رشته زبان‌شناسی محض به برنامه‌های تحصیلی دانشگاه طلوع مهر گامی مهم در جهت ارتقاء کیفیت آموزشی و پژوهشی دانشگاه و پاسخگویی به نیازهای روز افزون جامعه در زمینه‌های زبان و ارتباطات است. زبان‌شناسی محض، به عنوان یکی از شاخه‌های مهم و بنیادین در علوم انسانی، نقش حیاتی در فهم و تحلیل ساختار زبان، تاریخچه زبان‌ها، و کاربردهای مختلف آن در زمینه‌های آموزشی، ترجمه، و فناوری دارد. این رشته می‌تواند فرصت‌های بسیاری برای دانشجویان و پژوهشگران فراهم کند."

برنامه‌های تحصیلی و اهداف
برنامه‌های تحصیلی رشته زبان‌شناسی محض در دانشگاه طلوع مهر شامل دوره‌های تخصصی در زمینه‌های آواشناسی، صرف‌شناسی، نحو، معناشناسی، کاربردشناسی، زبان‌شناسی تاریخی و اجتماعی، و روان‌زبان‌شناسی می‌شود. دکتر شاه احمدی ، مدیر گروه زبان دانشگاه طلوع مهر، در این باره گفت: "دانشجویان این رشته نه تنها با نظریه‌ها و مفاهیم اساسی زبان‌شناسی آشنا خواهند شد، بلکه فرصت خواهند داشت تا در پروژه‌های تحقیقاتی و عملی نیز مشارکت کنند. این رشته با توجه به نیازهای روز جامعه و بازار کار طراحی شده است و می‌تواند دانشجویان را برای فرصت‌های شغلی متنوعی در زمینه‌های آموزش زبان، کاربرد زبان، ترجمه، تحلیل داده‌های زبانی، و توسعه نرم‌افزارهای زبان‌شناسی آماده کند."

دانشگاه طلوع مهر با بهره‌گیری از اساتید مجرب و امکانات آموزشی مدرن، به دانشجویان این رشته امکان می‌دهد تا در محیطی پیشرفته و پویا به تحصیل بپردازند. دکتر شاه احمدی افزود: "ما در دانشگاه طلوع مهر متعهد به ارائه بهترین امکانات و منابع آموزشی برای دانشجویان خود هستیم. سایت‌های مجهز به تکنولوژی‌های نوین، کتابخانه‌های تخصصی و دسترسی به منابع دیجیتال، تنها بخشی از امکاناتی است که برای دانشجویان این رشته فراهم شده است."

در پایان دکتر شاه احمدی ضمن تشکر از حمایت‌های اعضای هیئت علمی و کادر اداری دانشگاه، ابراز امیدواری کردند که با اضافه شدن این رشته جدید، دانشگاه طلوع مهر بتواند به یکی از مراکز پیشرو در آموزش و پژوهش زبان‌شناسی تبدیل شود و به تربیت متخصصان و پژوهشگران برجسته در این حوزه کمک کند.

ثبت‌نام و اطلاعات بیشتر:
ثبت‌نام در رشته زبان‌شناسی محض از نیمسال آینده آغاز خواهد شد و انتخاب رشته دانشجویان پذیرفته شده مقطع کارشناسی ارشد از طریق سایت سازمان سنجش از تاریخ ۱۲ الی ۱۶ خردادماه ۱۴۰۳ خواهد بود. علاقه‌مندان می‌توانند از طریق وب‌سایت رسمی دانشگاه طلوع مهر اطلاعات بیشتری در خصوص شرایط ثبت‌نام و برنامه‌های تحصیلی دریافت کنند. دانشگاه طلوع مهر امیدوار است که با استقبال گسترده دانشجویان و علاقه‌مندان به این حوزه مواجه شود و بتواند نقش مؤثری در پیشبرد دانش و پژوهش در زمینه زبان و  زبان‌شناسی ایفا کند.