شنبه, 29 ارديبهشت 1403

به گزارش روابط عمومی دانشگاه طلوع مهر جلسه دفاع از پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد با موضوع تحلیل سازکارهای تعلیق و توقف معاملات بازار سهام در نظام حقوقی ایران توسط دانشجوی مقطع ارشد رشته حقوق خصوصی جناب آقای امیرحسین نقدی برگزار شد؛ در این جلسه دکتر سید محمد امین زاده به عنوان استاد راهنما حضور داشتند؛ در ادامه چکیده پایان نامه را بررسی می‌کنیم:

چکیده

یکی از سازوکارهایی که سازمان بورس اوراق بهادار از آن استفاده می‌نماید، توقف نمادهای معاملاتی است. یکی از دلایل اصلی استفاده از توقف نماد معاملاتی، جلوگیری از نوسانات  قیمت سهام و جلوگیری از شکل گیری بحران‌های مالی می‌باشد.
توقف نماد معاملاتی منجر به آگاهی سرمایه‌گذاران و یاری به سرمایه‌گذار در اخذ تصمیم منطقی است و به همین سبب زمینه احقاق حقوق سهامداران را فراهم می‌سازد. محققان و حقوقدانانی که در پیرامون بورس فعالیت می‌کنند؛ نظریات متفاوتی را درباره توقف نماد معاملاتی و  اثر آن بر حقوق سهامداران مطرح می‌سازند؛ مثلا محققان و حقوقدانانی که طرفدار توقف معاملات هستند، مدعی می‌باشند که وجود مکانیزم توقف نماد منجر می شود تا سرمایه‌گذاران زمان زیادی برای بررسی اطلاعات جدیدِ منتشر شده دارند و محققان و منتقدان توقف معاملات نیز اعتقاد دارند که توقف معاملات منجر به تاخیر در فرآیند کشف قیمت و تحمیل هزینه اضافی بر سرمایه‌گذاران می شود و در نتیجه عدم ایفای حقوق سهامداران سبب می‌گردد، جذابیت بازار کاهش یابد.
پژوهش‌هایی كه تاكنون انجام گرفته، اثراث مثبت یا اثرات منفی توقف نماد یك سهم، را به طور قطع ثابت نکرده‌اند. در مطالعه  حاضر، نگارنده تلاش کرده است کمبودهای قوانین در مورد حقوق صاحبان سهام و مقررات بازار بورس را مورد ارزیابی و تحلیل قرار بدهد. یافته‌های تحقیق نشان داد که توقف نماد معاملاتی از محدودیت نوسان قیمت موثرتر است اما در اکثر کشورهای جهان از هر دو شیوه ی توقف نماد معاملاتی و محدودیت نوسان قیمت بهره‌ می‌گیرند همچنین یافته های تحقیق نشان داد که سازمان اوراق بهادار تهران، در قوانین و مقررات مرتبط با توقف نمادهای معاملاتی با اشکالات و خلاهای قانونی و مقرراتی مواجه است.