دوشنبه, 10 ارديبهشت 1403

به گزارش روابط عمومی دانشگاه طلوع مهر جلسه دفاع از پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد با موضوع شناسايي مولفه هاي کيفيت زندگي کاري در مراکز درماني بيماري هاي خاص دانشگاه علوم پزشکي قم  توسط دانشجوی مقطع ارشد رشته مديريت دولتي گرايش توسعه منابع انساني سرکار خانم محبوبه آقازيارتي برگزار شد؛ در این جلسه دکتر حسن زارعی متین به عنوان استاد راهنما حضور داشتند؛ در ادامه چکیده پایان نامه را بررسی می‌کنیم:

چکیده
جهان اکنون به این باور رسیده است که کارکنان اصلی ترین و کلیدی ترین عوامل موفقیت و توسعه در سازمان ها هستند توجه به کیفیت زندگی کاری ایجاد انگیزه برای ماندگاری در سازمان و ارضای نیاز خودشکوفایی آنان است. هدف این مطالعه شناسایی مولفه های کیفیت زندگی کاری در مراکز درمانی خاص دانشگاه علوم پزشکی قم ‏بود. تحقیق حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ روش جمع آوری داده ها از نوع توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماري تحقیق حاضر خبرگان، کارشناسان اجرایی عالی‌رتبه مراکز درمانی خاص دانشگاه علوم پزشکی قم ‏ هستند. ابتدا با توجه به ادبيات موجود در اين زمينه چند مولفه شناسايي گردید، سپس با استفاده مصاحبه و استفاده از تکنيک تحلیل مضمون (تحلیل تم ) 17 مولفه شناسایی شد. و در چهار بعد دسته بندی گردید.بعد مدیریت شایسته با مولفه های( سبک رهبری مشارکتی، سبک رهبری خدمتگذار، سبک رهبرتوانمندساز، سبک رهبری اعتمادساز، نظام جبران خدمت عادلانه و انگیزشی، فراهم کردن امکانات سلامتی و رفاهی) بعد فرهنگ شایسته (مهارت رفتاری و ارتباطی، فرهنگ سازمانی سالم، وجود سرمایه اجتماعی، وجود سرمایه معنوی) بعد شغل انگیزشی (تطبیق شغل و شاغل، توجه به رشد و تعالی، اجرای آموزش¬های تخصصی و مرتبط، طراحی مشاغل جذاب و غنی، تعادل بین کار و زندگی)بعد محیط کاری مطلوب(ایمنی و بهداشت، ساختار انسانگونه، طراحی مطلوب واحدها و اتاق ها مناسب با نوع کار، تجهیزات مناسب کار و استاندارد).