به گزارش روابط عمومی دانشگاه طلوع مهر جلسه دفاع از پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد با موضوع پیامد های حقوقی و اداری ثبت الکترونیکی در مبارزه با فساد ثبنی، خلا های قانونی و سازمانی توسط دانشجوی مقطع ارشد رشته حقوق ثبت اسناد و املاک سرکار خانم زینب حبیبی خان قشلاقی برگزار شد؛ در این جلسه دکتر محمد جواد بحرینی به عنوان استاد راهنما حضور داشتند؛ در ادامه چکیده پایان نامه را بررسی می‌کنیم:

چکیده:

براساس قانون برنامه پنجم توسعه کشور و «توسعه سامانه یکپارچه ثبت اسناد و املاک» قرار شد تا پایان سال دوم این برنامه، همه مراحل نقل و انتقال ثبت اسناد رسمی و املاک به صورت الکترونیکی، عملیاتی شود این فرآیند که از 26 شهریور سال 1392 شروع شده و بر اساس ثبت الکترونیکی اسناد محقق شد با وجود مزایای فراوان سامانه ثبت آنی به دلیل فراهم نشدن زیر ساخت های الکترونیکی مشکلاتی را نیز ایجاد کرده است. نقش کلیدی وسرنوشت سازی که دفاتراسنادرسمی در روند ثبت الکترونیکی اسناد ایفا می نمایند قابل توجه بوده ونیاز است تا با ورود به دنیای آنان از منظرنظر ایشان به موضوع نگریست وباز ورقی کوچک والبته همتی بلند دردریای این علم که مملو از امواج گردیده پارو زد و با نگاهی موشکافانه مسائل و مشکلات فنی و حقوقی فراروی این طرح بزرگ ملی را برشمرد. با توجه به اینکه تنظیم دقیق اسناد نقش حساسی درجلوگیری از نزاعهای بی مورد وکاهش مراجعات مردم به مرا جع دادگستری داشته و مسئولیت سنگینی که سردفتر به عنوان کاتب بالعدل دراین زمینه دارد. سامانه الکترونیکی شدن ثبت اسناد و حذف کاغذ در دفاتر مربوطه موجب جلوگیری از جعل سند و همچنین کاهش چشمگیر کلاهبرداری شده است. یکی از مهم ترین عواملی که نظام اداری را تهدید می کند فساد اداری است. استفاده از سیستم اطلاعات ثبتی، کاهش محسوس فساد اداری را به دنبال خواهد داشت. مبارزه با فساد یکی از اهداف ثبت الکترونیک اسناد است و مبارزه جدی با فساد در دستور کار مجموعه ثبت قرار دارد. بر این اساس، در این پژوهش کوشش شده تا به پیامد های حقوقی و اداری ثبت الکترونیکی در مبارزه با فساد ثبتی، خلاهای قانونی و سازمانی، پرداخته شود.