به گزارش روابط عمومی دانشگاه طلوع مهر جلسه دفاع از پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد با موضوع تأثیر تنوع جنسیتی هیئت‌ مدیره بر کیفیت گزارشگری مالی : نقش تعدیلی کمیته حسابرسی توسط دانشجوی مقطع ارشد رشته حسابرسی جناب آقای امیرحسین توکلی برگزار شد؛ در این جلسه دکتر محمد جواد زارع بهنمیری و دکتر فاطمه تلخابی به عنوان اساتید راهنما حضور داشتند؛ در ادامه چکیده پایان نامه را بررسی می‌کنیم:

چکیده

شرکت‌ها به عنوان واحدهای اقتصادی، همواره به دنبال سودآوری و دستیابی به ثروت بیشتر می‌باشند. به دلایل مختلفی که مهم‌ترین آن‌ها جدایی مالکیت از مدیریت می‌باشند، شرکت‌ها علاوه بر وظیفه انجام فعالیت اقتصادی، وظیفه پاسخگویی به افراد بیرون از شرکت را نیز بر عهده دارند. کاراترین شکل پاسخگویی، بر اساس شواهد تجربی، گزارشگری مالی می‌باشد. کیفیت گزارشگری مالی بیانگر دقت و صحت گزارش‌های مالی در بیان اطلاعات مربوط به عملیات شرکت، خصوصاً جریان‌های نقد مورد انتظار، به منظور آگاه کردن سرمایه‌گذاران است. لذا مطالعه عوامل مؤثر بر کیفیت گزارشگری مالی حائز اهمیت می‌باشد. بر اساس مطالب بیان شده، پژوهش حاضر به بررسی تأثیر کمیته حسابرسی بر رابطه بین تنوع جنسیتی هیئت‌مدیره و کیفیت گزارشگری مالی در شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می‌پردازد.
به‌منظور دستیابی به هدف فوق، اقدام به تدوین چهار فرضیه اصلی شد. بر این اساس به‌منظور آزمون فرضیه‌های پژوهش، نمونه‌ای متشکل از 133 شرکت پذیرفته‌شده در بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی 1393 الی 1401 انتخاب شد. جهت آزمون فرضیه‌های پژوهش نیز از مدل رگرسیون چندمتغیره مبتنی بر داده‌های ترکیبی استفاده شده است.
یافته‌های پژوهش نشان داد تنوع جنسیتی هیئت‌مدیره بر کیفیت گزارشگری مالی تأثیر مثبت و معناداری دارد، یعنی افزایش تنوع جنسیتی هیئت‌مدیره، افزایش کیفیت گزارشگری مالی را به دنبال دارد؛ علاوه بر این، نتایج بیانگر این است که کمیته حسابرسی رابطه بین تنوع جنسیتی هیئت‌مدیره و کیفیت گزارشگری مالی را تقویت می‌کند.