جلسه دفاع با موضوع مطالعه تطبیقی تشکیلات دفاتر اسناد رسمی در ایران و استرالیا برگزار شد

به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش عالی طلوع مهر جلسه دفاع از پایان نامه سمانه سادات حسینی دانشجوی مقطع ارشد رشته حقوق عصر امروز در سالن جلسات این موسسه برگزار شد و پایان نامه این دانشجو مورد ارزیابی قرار گرفت.

حسینی در دفاع از پایان نامه گفت: در نظام حقوقی کشور استرالیا تعریف اسناد رسمی گسترده‌تر از تعریف اسناد رسمی در ایران بوده و گاه اسنادی که توسط وکلا تنظیم می‌شوند را شامل می‌شود. ساختار دفاتر اسناد رسمی در استرالیا بسیار کم حجم‌تر بوده و به علت وجود نهادهای مختلف حقوقی که قادر به تنظیم سند رسمی هستند، دفاتر اسناد رسمی دارای اعضای کمتری نسبت به دفاتر اسناد رسمی در ایران هستند.

وی افزود: این مزیت موجب چابک‌تر شدن دفاتر اسناد رسمی در تنظیم اسناد شده و سردفتران اسناد رسمی اختیارات گسترده‌ای در استخدام و تعیین اعضای دفتر خود دارند. سردفتران اسناد رسمی در ایران به صورت ثابت در نقاط معین اقدام به تشکیل دفاتر خواهند کرد، لکن در کشور استرالیا این محدودیت موجود نیست.

حسینی در ادامه گفت:در هر دو کشور ایران  و استرالیا، دفاتر اسناد رسمی باید تابعیت کشور متبوع خود را داشته باشند. در هر دو کشور ایران و استرالیا سردفتران اسناد رسمی نسبت به تنظیم اسناد مراجعین دارای مسؤولیت حقوقی و جزایی بوده و تابع مقررات انتظامی صنف خود هستند.

وی در پایان تصریح کرد: یکی دیگر از مسائل کاربرد این مسأله، استفاده قضات و وکلای ایرانی از نتایج این تحقیق خواهد بود زیرا که ایرانیان قابل توجهی در آن کشور حضور دارند و احتمال نیاز به مراجعه به قوانین آن کشور وجود خواهد داشت. مسأله ی دیگری که کاربرد مطالعه تطبیقی تشکیلات اسناد رسمی استرالیا با ایران را روشن می‌سازد، وضع مقررات جدیدتر برای چابک‌سازی و مدیریت کارآمدتر دفاتر اسناد رسمی است.